Den 11 augusti slår stjärnkrögaren Mathias Dahlgren upp dörrarna till Seafood Gastro, ett nytt restaurangkoncept där de marina råvarorna ska stå i centrum. Här utlovas en ny och spännande gastronomisk upptäcktsresa.
– Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin skapat, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.
Seafood Gastro öppnar i lokalerna på Grand Hôtel där Mathias Dahlgrens restaurang Rutabaga tidigare låg. I fokus för den nya restaurangen står "akvatiska" råvaror från vattnet, vilket dock inte bara inkluderar fisk och skaldjur.
– Jag kallar det 'seafood i en vidare mening'. Vi kommer inte bara servera kända fiskar och skaldjur utan även anka och annan sjöfågel, alger, strandnära växter, udda fiskar och skaldjur – om de smakar gott. Jag och mitt team ser det som en ny och spännande gastronomisk upptäcktsresa, säger Mathias Dahlgren.
I första hand ska man använda vilda råvaror från Skandinavien, men det blir även kompletterande marina ingredienser av högsta kvalitet från friska vatten och hållbara bestånd.
– Att vi nu kan slå upp dörrarna till Seafood Gastro markerar en ny milstolpe på den nordiska restaurangscenen, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.
Den nyrenoverade lokalen kommer även att inhysa Private Dining by Mathias Dahlgren, två chambre séparéer där man kan boka exklusiva måltider för sällskap upp till 22 personer.
Seafood Gastro öppnar fredag den 11 augusti.