Matologi – en kunskapsfestival med tema matsvinn

Matologi – en kunskapsfestival med tema matsvinn

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

En tredjedel av all mat som produceras hamnar i soporna. På vägen från åkern till din tallrik ger matproduktionen upphov till stor miljö- och klimatpåverkan, och den mat som inte ens äts orsakar en belastning på miljön och klimatet helt i onödan. Men varför kastar vi så mycket mat? Vem bär ansvaret för detta enorma resursslöseri, och hur kan var och en minska sitt eget svinn? Enligt FN:s globala mål för hållbar utveckling ska matsvinnet halveras till 2030. Men hur når vi dit?

Svaren på dessa frågor och mer därtill kan du få på Matologi, en mat- och kunskapsfestival som arrangeras för femte året i rad den 24 augusti 2019. Bakom festivalen står Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

I år sätter vi fokus på matsvinn längs hela livsmedelskedjan. På Matologi möter du SLU-forskarna som kämpar för minskat svinn i jordbruket, som vet vad vi ratar i butiken eller skrapar av från tallriken och som har koll på vad som händer efter bäst före-datum. Du får också träffa myndigheter, företag och startups som arbetar med att minska matsvinnet och ta del av de senaste foodtech-innovationerna på matsvinnsområdet. Scenprogrammet bjuder på panelsamtal, föredrag och workshops med forskare, kockar, matexperter och aktörer från olika delar av livsmedelskedjan. På festivalens egen Farmers’ Market kan du köpa med dig produkter kopplade till årets tema. Det blir även aktiviteter för barn i alla åldrar.

Matologi är öppet för alla och har fri entré.

Information
  • Datum
    24 aug. 2019
Adress
Norra Latin - Stockholm City Conference Centre, Drottninggatan, Stockholm, Sverige
Hemsida
Pris
Fri entré