Matstaden - ett Stockholm i världsklass

En gastronimisk mötesplats i gamla Slakthusområdet vid Globen, en mycket spännande och innovativ idé kallad Matstaden som nu blivit verklighet.

Idén med Matstaden är att Stockholms café och restaurangutbud ska verka tillsammans för skapa ett gastronomiskt centrum som erbjuder olika aktiviteter och upplevelser till stockholmare, turister och branschen i sig. I Matstaden kommer allmänheten kunna handla i samma butiker som krögarna och ambitionen är en mix av aktörer som skapar dragningskraft till området.

Sverige hävdar sig väl på den internationella matscenen, bland annat med framgångar i olika tävlingar och med utmärkelser av White Guide. Av stadens "Vision 2030 - ett Stockholm i världsklass" är Matstaden en bit på vägen.

Restaurangakademien är först ut i Stockholms Matstad och den 31 maj slår de upp portarna för första gången.

Mellan 11:00-15:00 bjuder varje hel timme kökschef Markus Löfgren på en enkel matlagningskurs med plats för 20 personer. Klockan 12:00-13:00 tipsar Magdalena Ribbing om bordskick samt dukning och Sommelier Magnus Svensson berättar om de bästa midsommardryckerna. Dessutom får du lära dig skillnaden på defekta och ickedefekta viner genom att endast dofta samt lära dig slipa knivar som de riktiga proffsen.

Var en del av Vision 2030 och besök Resatuarangakademin på Rökerigatan 4 på söndag, i det gamla slakthusområdet vid Globen.