Melodifestivalen på Globen

Nu är det dags igen. Nästa år under sex lördagar i början på nästa år kommer Melodifestivalen äga rum här i Sverige. Man verkar ha bytt på en del städer, men i vanlig anda hålls finalen här i Stockholm på Globen. Biljetterna släpps måndagen den 19 oktober.

Mycket mer nytt finns det inte att rapportera om i nuläget, förutom ett inslag kallat Webbjoker. Där kunde man anmäla sig på Internet till Melodifestivalen, och istället för vanlig gallring är det nu tittarna som bestämmer vem som kommer med. Mer info om detta här.

Sedan ett tips till nation Sverige. Det här året skickar vi något som går hem i hela Europa och inte bara i Sverige. Finland vann på Lordi, Norge på Alexander Rybak. Tiden för Charlotte Nilsson och ABBA är sedan länge över, vilket Rednex insåg. Dessvärre verkar det hela vara svårt här hemma, inte ens med en specialjury förstår man. Nej, istället går man i skriftliga uppror mot denna och skickar ännu ett bidrag som hamnar typ sist.

Men i alla fall, Melodifestivalen är inte bara ett TV-spöke. Vill man alltså inte löka på valfri sittplats med en skärm framför sig, bör man köpa en biljett. Dessa köps på Ticnet, och för en plats i Globen betalar man mellan 295-595 kr + serviceavgift. Man kan köpa max fyra biljetter per person. Finalen äger rum den 13 mars.