Menyn som serveras på Nobelfesten 2019

Menyn som serveras på Nobelfesten 2019

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Strax efter klockan 19 släpptes äntligen Nobelmenyn. Bakom menyn står kocken Sebastian Gibrand, tillsammans med konditorn Daniel Roos. Under kvällen i Blå Hallen serveras menyn nedan till omkring 1350 gäster.

Förrätt
Kalixlöjrom med gurka, inlagd kålrabbi, krämig dill- och pepparrotsås.

Huvudrätt
Anka fylld med svart trumpetsvamp, citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, inlagd gulbeta och anksås. Serveras med savoykål, med rökt shiitake och bakad lök.

Efterrätt
Hallonmousse, torr chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet.

Under Nobelfesten 2019 arbetar cirka 190 personer i servisen, varav 45 av dessa endast serverar dryck. Under middagen beräknas det gå åt cirka 400 flaskor champagne, 450 flaskor vin, 650 liter mineralvatten och 350 liter kaffe.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.