Metallica i Globen

Nu har det utannonserats lite spelningar för Metallicas Europaturné, som kommer i svallvågorna av albumet "Death Magnetic". Den 20e oktober 9.00 på morgonen släpps biljetterna till de två utannonserade Sverigespelningarna i Globen. Dessa äger sedan rum 7e och 8e mars 2009.

Uppdatering 20e oktober:

Biljetterna sålde slut fort som väntat, så det är ingen vits med att ha kvar de första återförsäljarna. Vad vi nu kan beskåda är något slags kaos, vilket brukar inträffa vid dessa event. De som säljer biljetterna i förstahand tänker väl att folk ska kunna gå med kompisar, vilket i detta fall tillämpades i sex biljetter per person.

Frågan är hur bra detta är, när man vid det här laget borde veta hur många som går in och köper för att kunna sälja vidare redan senare på dagen? Jag har kollat Blocket, BiljettNu och Tradera, där priserna för andrahandsbiljetter i nuläget är bisarra. Det verkar dock finnas en tendens att sänka priserna efter ett tag, då det just nu är ett sug bland de som inte fick tag på just dessa biljetter.

Jag tror med säkerhet att jag kan tacka Ticnet och ATG för att ni aldrig lär er, både från mig och alla fans som nu missade biljetter. Ni förtjänar beröm, då det vid denna form av evenemang är lika bra att kolla på biljetter till spelningar utanför Sverige redan från början.