Midsommar i stan

Den midsommartid nu kommer med lust och fägring stor. Midsommarafton är en helig dag för många svenskar. Det har ofta planerats och donats i veckor inför den ultimata midsommarfesten. Men för er som tänkt att ta det piano och stanna i stan. Men ändå vill hitta på något kul, tipsar WhatsupSthlm om de bästa hängen.

Bistro Berns

På Bistro Berns bjuds på det en tvättäkta midsommarfest med det lilla extra. Klockan 11 drar det igång med pyntning av midsommarstången. Från klockan 12 bjuder Bistro Berns på sin klassiska midsommarmeny med bland annat sill och jordgubbar. Efter mat och trevligheter blir det fest till klockan 22 med dj Johan Netz i spetsen. Du som orkar längre kan fortsätta festandet på Berns Terrass och Berns Asiatiska. Här blir det dj-uppträdanden natten lång. Värdinna under dagen är artisten Miss Inga.

Boka bord här | Hotellpaket kostar från 1525 kr

Restaurang Göteborg

De senaste åren har Restaurang Göteborg erbjudit en uppskattad midsommarbuffé som kan ätas både på uteserveringen eller på den läckra bryggan. Från klockan 12 till 17 dukas maten upp, både fredag och lördag. Skulle tiderna inte passa erbjuds även en sill- och strömmingstallrik övriga tider. Det går att lägga till med båt precis i närheten, snarlikt en skärgårdsupplevelse. Men innanför tullarna. (Håll tummarna för soligt väder).

För mer info och bokning klicka här

Utecompagniet och Gården på midsommarafton

De flesta av Stureplansgruppens ställen håller stängt under midsommarafton, men två undantag finns. Utecompagniet håller öppet hela dagen klockan 11 till 03 och Gården nästan lika generöst med 14 till 01.

Stureplansgruppen under midsommarveckan

Onsdagen den 22:a är det många av klubbarna som har extraöppet. Även på torsdagen håller många av ställena öppet. Och på midsommardagen är det en hel del klubbar öppna igen. Klicka på rubriken för fullständig information.

Fåfängan

Flera sorters sill, potatis, ägg, Jansson, köttbullar, rostbiff och jordgubbstårta är lite av det urval som dukas upp på Fåfängans midsommarbuffé. Från klockan 11 till 16 är du välkommen att njuta av midsommarmat och oslagbar utsikt.

Buffén kostar 315 kr per person, 25 kr/ år för barn | Boka här

Skansen

Skansen håller i sin tradition och välkomnar svenskar som turister att fira på sedvanligt vis. I tre dagar under midsommarhelgen bjuds det på uppträdanden, dans, lekar och god mat. Självaste midsommarafton är fullproppad med aktiviteter för barn och vuxna från klockan 10 till 22. Det blir bland annat dans kring midsommarstången, bindning av midsommarkrans, marknader, folkmusik, modern dans på Galejan och mycket mer.

Klicka här för att se schemat för 24 juni, 25 juni och 26 juni.


Vasaparken
Fira i det gröna, klä midsommarstången, dansa kring den och se dansuppvisningen Spelmän och folkdanslag från Brage Lille. Ta gärna med egen picknick. Från kockan 12 till 15.

Gratis inträde | Dalagatan 11C