MOF-kock från Lyon gästspelar på Bistro Jarl

En av Lyonkökets främsta representanter, Joseph Viola, kommer till Bistro Jarl den 5-7 november för att presentera några av sina paradrätter. Besöket blir hans första i Sverige.

Joseph Viola, utnämnd Meilleur Ouvrier de France (bästa hantverkare), har bland annat gjort sig känd för sina två kroginstitutioner i Lyon som båda innehar Guide Michelins Bib Gourmand. Han har gett upphov till "bistro gastronomique", Lyons uppgraderade husmanskost, och vunnit VM med sin berömda inbakade pâté på anklever och kalvbräss. Under det tre dagar långa gästspelet på Bistro Jarl serveras en mindre à la carte‐meny tillsammans med utvalda viner från Rhônetrakten.

- Det här gästspelet passar Bistro Jarl perfekt. Nu fortsätter vi att förstärka vår franska profil med en uppföljning av lanseringen i våras av kocklegenden Fernand Point och hans gäddqueneller, berättar Per Nordlind, krögare på Bistro Jarl.

- Jag har följt och imponerats av svenskarnas stora framgångar här i Lyon på Bocuse d'Or, det ska bli spännande att träffa både kockar och gäster. Sen är jag även nyfiken på att se och jobba med era råvaror, säger Joseph Viola.

Datum: 5-7 nov

Mer information: Bistro Jarl