Motstånd

De tre judiska bröderna Bielski flyr det naziockuperade Polen in i Vitrysslands skogar. Med sig tar de så många av de dödsdömda judarna som möjligt och bildar ett litet, hårt kämpande samhälle.



I takt med faran att bli upptäckt av kringströvande nazisoldater växer samhället och bröderna Bielski står inför svåra förhållanden då de ständigt måste flytta omrking i skogarna och samtidigt skaffa mat, vapen och ny ammunition. Ena brodern, Zus, beslutar sig för att gå med som soldat i en rysk motståndsrörelse och de två andra bröderna, Tuvia och Asael, står själva inför svälten och misären. Detta är en mycket svår uppgift när även sjukdomar börjar spridas, men Zus har inte glömt sina bröder och gör allt för att nyttja motståndarrörelsen åt deras vägnar.

Motstånd är baserad på verkliga händelser och Bielskibrödernas eskapader resulterade i räddandet av sammanlagt 1200 judar.

I rollerna ser vi bland andra Daniel Craig, Liev Schreiber och Jamie Bell. Går upp på SF's Biografer fredagen den 24/4. Rekomenderas från 15 år.