Musikaliska Kvarteret nysatsar på Familjelördag

Under hösten drar Musikaliska Kvarteret igång nysatsningen Familjelördag, där levande musik och show kombineras med lek, mys, mat och annat kul. På programmet står allt från "Krakel Spektakel möter Madicken" till "Allt eller inget händer" och "Aylas lyxiga låtar”.

Startskottet för Familjelördag på Musikaliska Kvarteret går den 7 september, därefter återkommer evenemanget den 12 oktober samt 7 december. Ambitionen är ett erbjuda en inspirerande och kreativ miljö för barn och deras vuxna att umgås i, som sträcker sig över kulturgränserna. Utöver föreställningar finns det vid varje tillfälle möjlighet att prova olika musikinstrument, lyssna på sagor från H.C. Andersens sagoskatt och äta något gott i caféet.

– Familjelördag ger barn chansen att komma i kontakt med musicerande under avspända former tillsammans med sina vuxna. De får sjunga och spela själva, och vistas i miljöer som uppmuntrar till lyssnande. De kan också bekanta sig med Sveriges första konserthus på sina egna villkor, och kanske fascineras och lockas av den magi som finns i konsertsalar och på scener, säger Andil Dahl, konserthuschef på Musikaliska Kvarteret.