Möt vår nya bloggare Nicklas Jungstedt

Han startade Sveriges allra första dj-blogg 2005 och året därpå blev han framröstad till årets nöjesblogg i konkurrens med bland andra Alex Schulman och Hans Shimoda. Café Operas skrivande dj Nicklas Jungstedt lämnar få oberörda och är Whatsup Nöjesguiders senaste värvning till bloggstallet.

- Jag gillar att röra runt i mediegrytan även om jag har blivit mycket lugnare med åren, säger han.

Hej Nicklas, välkommen till Whatsup Nöjesguider.
- Tack så mycket, det känns verkligen roligt att få vara en del av en så fräsch och kvalitativ sajt. Inspirerande, är väl rätta ordet.

Berätta om din bloggbakgrund.
- 2005 var jag ett stort fan av Fredrik Virtanen (Aftonbladet, reds anm) som drev en utmärkt blogg som jag lusläste varje dag. Idén väcktes till att starta en egen blogg vilket blev Sveriges första dj-blogg. Det var inte så svårt att hitta material, som dj får du höra och se en hel del.

Och 2006 vann du utmärkelsen Årets nöjesblogg.
- Ja, precis. Det var en tävling man fick anmäla sig till och jag fick konkurrera med bland andra Alex Schulman, Hans Shimoda och Alexander Erwik. Det var en härlig känsla att stå som etta.

Stämmer det att du har journalistbakgrund?
- Ja, jag har en bakgrund som kriminalreporter bland annat.

Vad handlar din blogg om?
- Jag skulle säga att det är 50 procent dj-relaterade inlägg, 20 procent musiktips, 10 procent vardagsbetraktelser och 20 procent Styret-inlägg.

Styret?
- Ja, min gode vän Styret är en extraordinär figur som varit en del av min blogg sedan 2005. Jag köpte faktiskt rättigheterna till att skriva om hans liv redan 2006 till priset av två Heineken.

Låter billigt.
- Den bästa affären jag gjort hittills.

Du har hamnat i en del mediala bråk genom åren, berätta.
- Det var ett rätt hårt bloggklimat för några år sedan. Alex Schulman, som var lite av en förebild, härjade som värst och jag blev liksom skolad att skriva vad jag verkligen tycker även om det kan betyda att folk blir arga. Några som blev arga var ju särskilt en gammal dj-kollega, Kleerup och Daniel Adams-Ray.

Berätta.
- För drygt tio år sedan så blev jag blåst på pengar av min dåvarande dj-chef. Förutom att han handskades med våra löner slarvigt så var han en usel dj. Så jag och en kollega bestämde oss för att recensera hans kunskaper inom gebitet och utse Sveriges sämsta dj i våra bloggar. Han blev inte så glad.

Vad hände?
- Han hotade mig med att jag skulle få mitt matintag genom ett sugrör resten av livet om jag inte tog bort inlägget. Jag ignorerade hans önskemål, och mötte honom sedan på nattbussen. Han gjorde ingenting. I dag hälsar vi på varandra.

Kleerup och Daniel Adams-Ray, då?
- Kleerup var för-dj till mig och jag skrev ett inlägg om hans bristfälliga mixkunskaper. Han hotade mig via mejl. Det var ett par år sedan och jag andas fortfarande. Daniel-historien var lite jobbig. Jag och några Lidingö-vänner som gick i hans klass i mellanstadiet hade tröttnat på att höra hans version om skolåren där han pratade om att det förekom kraftig rasism i klassrummet mot honom som utlänning trots att vi hade tio nationaliteter i klassen vid tidpunkten. Ett blogginlägg och jag hade plötsligt 132 kommentarer och några hot slängda i mitt ansikte.

Men du överlevde?
- Ja, jag gjorde ju det. Nu ska jag ta det lite lugnare med provokationer. Jag fyller snart 30.

Kolla in Nicklas blogg här.

Namn: Nicklas Sven Fredrik Jungstedt
Ålder: 29
Yrke: Dj, journalist, skribent, företagare, podcastprogramledare
Bor: Gärdet
Aktuell: Som ny bloggare på Whatsup Nöjesguider och dj på Café Opera. I söndags lanserades även första podcasten döpt till I Jungstedt Jävla Kök som går att lyssna på via Podtail: http://podtail.com/#!/podcast/i-jungstedts-javla-kok/117/1-golonka-styrning/10483/