Nema Problema bjuder in till öppet julfirande

Den 18 december arrangerar Nema Problema sitt årliga julfirande som är öppet för alla. Syftet är att sprida glädje och bygga broar mellan svenskar med olika bakgrund.

"En jul för alla" hålls på Quality Hotel Globe och riktar sig särskilt till nya svenskar och alla som inte har någon att fira med. Bakom står den ideella organisationen Nema Problema som arbetar för ökad integration i Stockholm.

– Vi vet att det är många som tycker det känns viktigt att bidra till ett mer inkluderande samhälle, men som har lite svårt att verkligen komma till skott. Alla er vill jag uppmuntra att använda den lilla extra motivation att ge tillbaka som kan uppstå i juletid och komma till vårt firande. Det blir ett tillfälle att bygga relationer, bryta stereotyper, ha kul och göra en viktig insats, säger Vilhelm Skoglund, verksamhetsansvarig på Nema Problema. 

Kvällen inleds med en stor julfika som hålls av den ideella organisationen Kompisbyrån. Därefter blir det bland annat julpyssel, integrationsquiz, dans runt granen och julklappsutdelning.

– Förra året kom över 400 personer för att dansa runt granen och 108 personer matchades med en ny vän. I år siktar vi på att matcha ännu fler personer, bygga ännu fler relationer för att skapa ännu mer glädje, både för kvällen och framtiden, säger Mardin Baban, verksamhetschef på Kompisbyrån.