Niklas Ekstedt bakom gastronomifestival på Fjäderholmarna

I slutet av sommaren arrangeras Foodstock på Fjäderholmarna – en ny matfestival där gästerna får ta del av hela processen från råvara till tallrik. Deltar gör bland andra Stockholmskrogen Gastrologik.

Under två sensommardagar, den 31 augusti och 1 september, bjuds några av världens mest omtalade matlagare in för att fylla Fjäderholmarna med smaker, dofter och intryck. I fokus för den nya matfestivalen står traditionella tekniker och dess utveckling, både ur ett nordiskt och internationellt perspektiv.

– Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika men allt är vackert på sitt eget sätt och gott så klart, säger kocken Niklas Ekstedt, som är en av initiativtagarna.

På lördagen håller han tillsammans med en internationell gäst i banketten i det stora bankett-tält som dukas upp med långbord för 300 gäster. I ett av Fjäderholmarnas hamnhus kan man även ta del av menyer med stjärnglans, och i konceptet "Four Hands Menu" möts ett internationellt och ett nordiskt namn för att skapa luncher och middagar som speglar det bästa inom gastronomin just nu. Dessutom utlovas matmarknader, workshops och barer.