Nu kan du gå på musikfestival – utan att lämna soffan

I sviterna av coronaviruset har flertalet stora evenemang och konserter behövt ställas in. Som en lösning har många aktörer nu sökt sig till digitala lösningar, så att du kan uppleva evenemanget hemma från soffan.

När regeringen kom med beskedet att folksamlingar med fler än 500 personer inte får förekomma, var det många aktörer inom evenemang och konsert som drabbades och fick ställa in planerade tillställningar. Efterlängtade kvällar som Whitney Houstons Hologram-konsertSabina Ddumbas musikmånad och Bryan Adams konsert i Globen har fått ställas in eller flyttas fram. 

För dig som sitter hemma i karantän, och fortfarande är sugen på att uppleva livemusik, så ställer flera aktörer upp med digitala livesändningar. Onsdagen den 25 mars lanserar Universal Music Karantänfestivalen med artister som AMWIN, Sandro Cavazza och Frida Öhrn med flera som spelar live på din skärm. Karantänsessions är ytterligare en digital musikfestival, under ledning av artisten Lina Hedlund, som bjuder in artister till sitt vardagsrum för en konsert som livesänds på Facebook och Youtube. Jazzklubben Fasching satsar på livesända spelningar där man uppamanar till donationer istället för entré.

Du som är ett fan av klassisk musik kan även uppleva ljuva stämmor via Kungliga Operans streamingtjänst Operan Play med klassiker som La Traviata och Madam Butterfly. Även Berwaldhallen satsar på livestream av konserten Beethoven 250: Eroican.

Läs mer:
Coronaviruset: Inställda evenemang i Stockholm
Restauranger med rabatt på notan i Stockholm
Restauranger med rabatt på take away i Stockholm
Hotell med rabatter och erbjudanden i Stockholm