Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Kungliga Operan

5,0
5 betyg
Redigera Kungliga Operan

Sveriges nationalscen för opera och balett slog upp portarna för första gången 1773. Initiativtagare till bygget var vår dåtida monark, Gustav III. Samme monark blev skjuten till döds i operahuset år 1792. Exakt 100 år senare revs huset och gav plats till det nya operahuset som ligger där än idag.

Kungliga Operan har inte bara opera och balett på tablån utan även utställningar av diverse slag samt det största arkivet i Sverige inom teaterområdet. Arkivet är öppet för allmänheten.

Öppettider varierar, se hemsidan för mer information.

Se även Opera-restaurangerna

Användarbilder på Kungliga Operan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Kungliga Operan av Birgitta B.
  • Bild från Kungliga Operan av Birgitta B.
  • Bild från Kungliga Operan av Mimmi S.
  • Bild från Kungliga Operan av Mimmi S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 sep 2018

Om man kunde ge 7 stjärnor!! Här mår själen som bäst och Hit går jag så ofta jag kan. Större delen av hösten och vinter hittar man mig här framför en opera eller balett. Stämningen, rummen, inredningen och arkitekturen är fantastisk... Visa hela »

13 nov 2019

En otrolig upplevelse, hur insatt du än är i opera eller balett osv. Allt från uppsättningarna, kostymerna, musik till byggnaden och interiör. Finns billiga platser högre upp som dessutom många tycker tillhör de bättre för en föreställnin... Visa hela »

18 dec 2019

Underbara, fantastiska Operan! Att mitt i allt julstök få sitta ner och fullständigt gå upp i föreställningen är det mest avstressande jag kan tänka mig! Igår var vi på La Traviata, helt magisk föreställning med lysande sångare!... Visa hela »

9 apr 2016

En upplevelse, wow!

8 maj 2022

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.