Nu öppnar Hammarbybacken för skidsäsongen

De senaste veckornas snö och kyla, tillsammans med Stockholms stads klartecken kring utomhusaktiviteter under pandemin, gör att Hammarbybacken äntligen kan öppna delar av skidsystemet för säsongen den 25 januari.

I Hammarbybacken införs en rad försiktighetsåtgärder för att kunna erbjuda ett tryggt och coronasäkert besök för alla skidåkare, med start den 25 januari.

– Det är väldigt glädjande att snöförhållandena är så pass goda att vi äntligen kan öppna upp vintersäsongen och välkomna alpina skidåkare i Stockholm till oss i Hammarbybacken. Vi vet att det är många som längtar efter att ta några åk i världscupsbacken mitt i stan, inte minst i dessa pandemitider då många jobbar hemma och kanske är mer stillasittande än tidigare, säger Stefan Sjöstrand, vd för Skistar.

För att undvika trängsel och onödiga köer kommer skiduthyrningen att hållas stängd i samband med öppningen. Besökarna rekommenderas även att förboka och ladda skidpass via skistar.com eller i företagets app. Som på övriga skidorter införs ett särskilt kösystem till liften med fållor och uppmaning att hålla en stavlängds avstånd. Den servering som finns på plats kommer att flytta utomhus.

– Det blir en annorlunda säsong i Hammarbybacken denna vinter, men vi gör vi allt vi kan för att coronasäkra skidåkningen hos oss. Om det blir mycket folk vissa dagar kan vi komma att begränsa antalet åkare, så min starka rekommendation är att vara ute i god tid och hålla koll på senaste nytt på hemsidan, säger John Midelf, platschef för Skistar Hammarbybacken.

Vid öppningen kommer båda rullbanden i barnbacken att vara öppna, samt Åre-backen med tillhörande lift. Skidskola kommer att erbjudas i samarbete med Friluftsfrämjandet och bokning görs via stockholmsskidskola.se

Öppettider i Hammarbybacken, från 25 januari:
Måndag-fredag: kl 15-21
Lördag-söndag: kl 9-18