Daniel Crespi väckte liv i Leijontornet i Gamla stan 2023. Foto: Press Daniel Crespi väckte liv i Leijontornet i Gamla stan 2023. Foto: Press

Nu öppnar Leijontornet för säsongen

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Den 9 januari drar den fyra månader långa vinter- och vårsäsongen igång på Restaurang Leijontornet. En ny meny har snickrats ihop med restaurangens allra godaste säsongsinrättningar, som är formad för vinälskare och hedonister.

Nu slår dörrarna på Leijontornet i Gamla stan upp för en ny och efterlängtad säsong. Under fyra månader kommer det att serveras en stor och vinvänlig à la carte-meny, fylld med favoriträtter baserade på säsongens smaker. Det kommer även att finnas två fasta menyer: Leijontornets säsongsmeny, som hyllar vintertryffeln Tuber Melanosporum i tre anrättningar, samt Meny Hedonisten, som är en kahunameny med extra allt.

Vinkällaren är påfylld och rymmer flera spännande viner med restaurangens favoriter, och även Spritbiblioteket är väl påfyllt.

Den 6 maj tar sedan Vingården över stafettpinnen, när Leijontornets matsalar vilar över sommaren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.