Nu öppnar Skörden – Södermalms nya kvarterskrog

Den 16 september öppnar en ny kvarterskrog på Södermalm. Skörden blir en mötesplats där matglädje och karriärmöjligheter förenas i unik mix. För utöver en kvarterskrog rymmer Skörden även traineeprogrammet, Chefs Camp, som ska forma framtidens kockar.

De välrenommerade krögarna Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller, samt entreprenörerna Alexander Throne-Holst och Casten von Otter, slår nu upp portarna till restaurang Skörden. Skörden är samlingsnamnet för ett flertal olika restaurangkoncept på Rosenlundsgatan 33 – alla med olika profil. Menyn är varierad både vad gäller utbud och pris och bjuder på rätter med smaker från världens alla kök.

− Ambitionen med Skörden har varit att skapa en välkomnande, okomplicerad och prisvärd kvarterskrog, med ett brett utbud i olika prisklasser och för olika behov. En efterlängtad mötesplats med varm och personlig atmosfär, dit man vill återvända flera av veckans dagar för att umgås och äta riktigt god mat, säger Melker Andersson.

Foto: Magnus Glans/Pressbild

Här ska det erbjudas allt från en klassisk fransk bistro, internationell husmanskost och vällagad och prisvärd snabbmat för take away. De olika koncepten utgörs av Orangeriet, Matbaren, Framfickan och Bistron. De tre förstnämnda öppnar den 16 september, medan Bistron öppnar den 14 oktober på nedervåningen. Under hösten väntas temakvällar, events och kreativa pop-ups.

Olika matkoncept

I Framfickan serveras rustika vardagsrätter, för den perfekta oplanerade familjemiddagen, med mat som tillagas i det öppna köket. I Matbaren serveras både moderna och traditionella streetfood-rätter, med både svenska och internationella alternativ. Orangeriet är ett socialt rum som håller öppet hela dagen, där kan man arbeta eller njuta av cocktails. Det finns även möjlighet att spela schack, backgammon och andra spel. Bistron, Skördens huvudrestaurang och bar, går i fransk stil där mysfaktorn och den familjära stämningen står i fokus. Menyn består av franska bistrorätter och på lunchen serveras en à la carte och plat du jour.

Skörden rymmer även ett unikt traineeprogram för aspirerande kockar, Chefs Camp, som är en plantskola för unga talanger. Ambitionen är att locka fler unga till kockyrket, men också att erbjuda unga vuxna i socialt utanförskap en väg in i en gemenskap och sysselsättning.

Skörden slår upp dörrarna på Rosenlundsgatan 33 den 16 september.