Ny digital festival vill inspirera till hållbarhet

Under 24 timmar den 28 maj hålls den digitala festivalen Reflex. Tanken är att förmedla kreativiteten under coronakrisen och inspirera till en mer hållbar samhällsutveckling.

Reflex är en ny demokratisk festival där medverkande från hela Sverige kan vara med och uttrycka sig, var de än befinner sig. På Downtown Camper mitt i Stockholm sätter festivalen även upp Reflex Studio, som kommer att sända livemusik, föreläsningar, artists in residence, matlagning och yogaklasser. Med festivalen vill man skapa en plattform där kreatörer kan mötas och inspirera varandra.

En av Reflex arrangörer är Jonas Fläckerud, som är grundare av Vuja de Agency och bland annat har arbetat med Way Out West och Gather samt jobbat med hållbarhetsarbete för Blixten & Co, Norrsken House, Stockholms Universitet, med fler.

– Kreatörer hämtar sin inspiration från världens alla hörn och från alla företeelser, därför är Reflex helt gränsöverskridande för att skapa en plattform som just tillhandahåller detta. Det handlar om att ge kreatörerna rätt verktyg för att kunna fortsätta utveckla samhället i rätt riktning för en mer hållbar framtid, säger han i ett pressmeddelande.

Festivalen riktar sig även till en yngre publik och samarbetar med bland andra Raoul Wallenberg Academy och Fryshuset. På så vis ska elever och studenter kunna delta och få sina röster hörda.