Ny karriär? Bli fransstylist med Lash Gallery

Dilnia och Evelina såg ett tomrum på marknaden inom fransar. Många av utbildningarna saknade kvalitet och hade ingen tydlig vision. Tanken väcktes då om att själva utbilda och inspirera nyblivna fransstylister för att kunna ge högkvalitativ expertis. År 2017 startade de Lash Gallery.

– Första åren var tuffa både när det kommer till ekonomi och stress, som det är för de flesta egenföretagare. Men vi lever på vår vision om att bli Sveriges största och bästa yrkesutbildning inom fransvärlden, säger Dilnia.

För den som är ny inom fransvärlden kan man förklara det som att en fransstylist är en hantverkare inom fransförlängning. Man formar, bygger och stylar. Det ger ögonen ett lyft och det är ett sätt att se naturligt sminkad ut – utan att behöva sminka sig. Som fransstylist får man vara en pedant perfektionist för att säkerställa att man gör en säker behandling, något som är extra viktigt när man arbetar med området kring ögonen.

Kan gå olika kurser
För att bli fransstylist idag kan man gå olika typer av kurser. Singelfranskurs är det mest klassiska, en kurs på två dagar som avslutas med ett prov. Väljer man att gå en högre nivå kan man gå något som kallas Kombinationskurs. Då ingår även en härdplastutbildning, som man enligt ett lagkrav behöver ha när man ska arbeta med de kemikalier som finns i limmet.

– Det absolut roligaste med vårt jobb är att få göra Sveriges kvinnor ännu vackrare. Det är också väldigt kul att driva eget företag, att ha ett eget märke som man startat från grunden tillsammans med sin bästa vän. Vi får dagligen träffa otroligt fantastiska människor att inspieras av, berättar Dilnia.

Bra placering i SM
År 2018 kammade Lash Gallery hem en 18:onde plats i SM där hela 200 fransstylister medverkande. En tävling som innebär att man tillsammans med andra tävlande gör fransar under bestämd utsatt tid. Alla som tävlar gör det i olika nivåer baserat på erfarenhet och du ska under den tiden klara av att bygga ett snyggt, säkert och hållbart set med fransförlänging som är anpassat efter kundens naturliga fransar och önskemål.

Permanenta fransarna
Förutom olika typer av fransförlängning kan man göra ett "lashlift", en behandling som blivit väldigt populär i Sverige de senaste åren. Ett "lashlift" innebär att man permanent böjer upp de naturliga fransarna för att ge hela ögat ett lyft och att man därmed själv slipper böja dem varje dag. Kombinerar man detta med fransfärg får man en fullständig look och slipper även använda mascara.

Även om skönhetsbehandlingar och smink alltid har varit självklart för många kvinnor, så går det att se en explosion i trenden kring just fransar. Samtidigt pratas det mycket om att använda sig av naturliga produkter och behandlingar för att få ett naturligt utseende. I dagens samhälle är vi också vana vid att allt ska gå snabbt och vara enkelt, något som skulle kunna vara en förklaring till den växande trenden att just gå och fixa ögonfransarna på salong.

– Vi tror att alla former av behandlingar för ögonen är så populära för att ögonen är den del av ansiktet man ser mest och det som gör att man lätt ser piggare ut. Med en fransbehandling behöver man inte sminka sig och många vill gärna slippa mascara, då det kan irritera ögonen. Med fransförlängning eller lashlift sparar man mycket tid och ser alltid fräsch ut.

Läs mer om Lash Gallery.