Tora Vinter Tora Vinter

Ny klubbfestival ska utmana och inspirera

I samband med innovationskonferensen Gather i september drar även klubbfestivalen Gather Night igång i Slakthusområdet söder om stan.

Det är Gathers tidigare musikfestival Gather Music Festival som nu byter namn och koncept till Gather Night, en klubbfestival vars dansmusik ska visa på den alternativa bredd som finns inom den elektroniska scenen. Festivalen kureras av Mattias Polanco, känd från Love Potion och digitalradion Klara Radio.

– Det har varit en rolig utmaning att ta sig an, att tolka Gathers grundfilosofi och översätta det i musikens uttryck. Samtidigt som vi lyssnar till några av våra favoriter vill jag att besökarna ska kunna gå hem med nya musikaliska upplevelser som shamanistisk turkisk folk-techno, sydafrikansk kwaito till ett åtta timmars elektroniskt improvisationsjam och rå Detroithouse med rötter i hiphopen, säger han.

Bland artisterna finns exempelvis Fatima, vars debutalbum Yellow Memories bland annat utsågs till årets album på Gilles Petersons 2015 Worldwide Awards, samt den hyllade turkiska gruppen Insanlar, sydafrikanska Penny Penny, Göteborgsbaserade Tora Vinter, med fler.

På plats finns även den holländska radion Red Light Radio för att hosta en egen scen med lokala akter som sänder live.

Gather Night hålls i den nya konsertlokalen Fållan i Slakthusområdet och kommer att ha plats för 1500 besökare.

Information

  • Datum
    13 sep 2019 och 14 sep 2019
Tid
Fre 18-03, lör 16-03
Plats
Fållan, Slakthusområdet
Läs mer och boka biljett