Restaurangerna i Moderna Museét och Arkitekturmuseét drivs av Sofia Gustafson, Malin Söderström och Per Gustafson. Nu ska de även öppna en egen restaurang och tar därmed över Skeppsholmen helt i matväg.
Nya Restaurang Hjerta ligger precis vid Östra brobänkens kaj med utsikt över de närliggande båtarna och hela Djurgården. Här blir det fokus på det lantliga med bröd, vin och ost som grundstenar. Ur den stora stenugnen i baren kommer skeppsbröd, tunnbröd och grytor. Egen korv röks i köket och får plats på menyn bredvid gratinerad löksoppa, Biff Wellingtion och smördegsinbakad fisk.
Hjernet kommer agera café- och baravdelning där våfflor från egna järn serveras med både salta och söta tillbehör.
Öppettiderna är riktigt generösa med start redan klockan nio på morgonen då "kockfrukost" serveras. Stängning är inte förrän vid midnatt.
Restaurang Hjerta öppnar den 14 februari. För mer info, besök hemsidan.