Foto: Carl-Magnus Hellsten/Kulturförvaltningen Foto: Carl-Magnus Hellsten/Kulturförvaltningen

Ny kulturscen på vattnet under Liljeholmsbron

Stockholm får snart en ny kulturscen, placerad på pontoner i vattnet under Liljeholmsbron. Teatern under bron Liljeholmshamnen ska erbjuda scenkonst, mat och dryck och har officiell premiär i maj 2021. Dock smygöppnar man redan nu i augusti under fem dagar, då det bjuds in till monologfestivalen 'Definitivt 50 pers'.

Projektet är ett samarbete mellan Kulturförvaltningen, Trafikkontoret, Stockholms hamnar och Teatern under bron Liljeholmshamnen, som ska driva scenen under tre år.

– Här ser vi resultatet av ett konstruktivt samarbete mellan olika delar av staden och Teatern under bron. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda teatern en scen och stockholmarna efterlängtad kultur, kommenterar kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo (C).

Den totala ytan för den flytande kulturscenen blir 290 kvadratmeter. Under sommaren 2020 håller man smygöppet mellan den 11-15 augusti. Biljetter till föreställningen på kulturpontonen hittas här – biljetterna är gratis, men du behöver en biljett för att komma in på området.

Information