Ny musikscen på Söder gästas av artister från Norrbotten

Med musiksatsningen "Norrbotten på Usine" får Södermalm och Usine en helt ny musikscen - helt ägnad åt artister från Norrbotten.
- Det blir musik, mingel och lite party tänker vi, och fokus på Norrbotten, berättar Michael Andreassen, ägare av Usine.

Tanken med projektet, som är ett samarbete mellan Usine och ägarnas vänner i Luleå, är att förena Norrbotten och Stockholm och visa upp artisterna inför en större publik. Spelningarna drar igång sista torsdagen i april och först ut blir Fireside-profilen Kristoffer Åström.

- Det finns ju en uppsjö av bra artister i Norrbotten, och det blir fler hela tiden har vi förstått. Vi kommer att köra en torsdag i månaden med start den 27 april, säger Michael Andreassen.

Pär Soini, VD för samarbetspartnern BD Pop, ser också positivt på satsningen.

- Vi vet att det finns massor av norrbottningar i Stockholm som älskar musik och att träffa andra norrbottningar, nu får de ett perfekt tillfälle, säger han.

Hittills har man planerat in ytterligare två spelningar efter premiärspelningen: den 25 maj (Kristi Himmelfärdsdag) och den 15 juni.

Mer information: Usine

  • 27 apr - 15 jun Period
  • Visa alla

Visa på karta