Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Usine

3,4
19 recensioner

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Usine

3,4
19 recensioner
Usine

Usine är storkrogen som har förvandlat Fatburen, kontorshuset bakom Medborgarplatsen, till en tidsenlig mötesplats med bistro, bar och café. Med kända krögare bakom rodret erbjuds här allt från frukost och lunch till middag, konferens, livemusik, festvåning och utställningar.

Bistro 38
I den luftiga bistron serveras lunch och middag enligt ledordet multinationellt. Här går inredningen i samma linje som den fransksvenska menyn. Bland annat erbjuds dagens lunch med en gedigen à la carte-meny och på kvällarna serveras en säsongsenlig trerättersmeny. Utöver 150 sittplatser rymmer lokalen en stor betongbar där afterworkare och middagsgäster minglar under moderna industrilampor. Dryckesmenyn inkluderar såväl vin och champagne som drinkar och öl. På måndagar kör restaurangen en stående kampanj med halva priset på all mat för sällskap under åtta personer, och på fredagar gäller afterwork med kombinationen ostron och bubbel – som blir billigare ju tidigare du kommer dit.

ENVY
Bakfickan ENVY serverar dagens lunch och ett dagligt vegetariskt alternativ, direkt från det öppna köket, tillsammans med en salladsbuffé alla vardagar. ENVY har även två shufflebord som nyttjas frekvent av glada besökare. Kvällstid lämpar sig lokalen utmärkt för större sällskap ute på afterwork, livespelningar eller privata tillställningar.

Café
I en stilren lokal, med en avslappnad atmosfär, serveras det frukostbuffé varje vardagsmorgon från höst till vår. Här finns även ett brett catering- och caféutbud, matiga lunchsallader och varm soppa med toast. Lokalen bokas ofta kvällstid för större sällskap som önskar privata middagar och fester.

Galleri
I korridoren som knyter restaurangerna samman hittar du alltid konstverk och tavlor från både lokala och internationella utställare. Håll er uppdaterade på Usines hemsida, eller sociala kanaler, för att ta del av vernissager.

Konferens
I anslutning till restaurangerna finns tio moderna konferenslokaler till förfogande med plats för 4-136 personer. Här kan mötet kombineras med allt från frukost och fika till lunch eller middag. Usine samarbetar även med hotell i närområdet och kan erbjuda förmånliga helhetslösningar.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
6 mar 2020

Verkligen den sämsta lunchen jag varit på på länge! Det enda positiva med stället är aw priserna ni kan se på en av bilderna, ut över det skulle jag aldrig sätta min fot här igen, varken för mat eller ”service”.
Var här... Visa hela »

9 nov 2018

Maten är under all kritik. Annars är själva lokalen cool. Industriell stil, avslappnat och livar upp området. Vill jag tillbaka, nej det vill jag inte,

17 sep 2020

Bakom Söderhallarna på Södermalmsallén, i mitt tycke en väldigt ful och själlös gata, ligger Usine. Redan när vi klev in blev jag positivt överraskad - en stor, stilren matsal med högt i tak och New York-känsla. Genast kände jag att hä... Visa hela »

24 apr 2019

Helt okej käk och bar. Stor lokal stenkast från Medis. Perfekt för större sällskap.

6 jun 2016

Supergod mat i trevlig lokal! Goda drinkar och härlig stämning. Snygg inredning! Enda minus var att volymen på pratet framåt kvällen blev så hög att det knappt gick att höra sin middagspartner. Dock absolut värt att besöka!

11 jan 2019

Jag har besökt Usine flera gånger och det har överlag varit bra upplevelser varje gång. Jag älskar inredningen, atmosfären och att menyn ständigt uppdateras. Usine funkar lika bra för familjemiddagen, som för kompisgänget eller dejten. Personalen ä... Visa hela »

6 feb 2019

Vi var ett gäng som åt på Usine tillsammans. De allra flesta tyckte att maten var okej, varken mer eller mindre. Personalen missade allergierna för en person som därför fick vänta medans den gjordes om. Jag tog råbiff som huvudrätt, men kunde snabbt ko... Visa hela »

10 jul 2018

Härligt koncept där jag provade på maten i restaurangen! Jag åt en vegetarisk rätt som helt klart var topp 5 vegetariska rätterna jag ätit. Kan absolut rekommenderas!

29 apr 2019

En mysigt ställe med väldigt trevlig personal och väldigt goda förrätter. Dock blev jag besviken på deras Musslor med Choritzo som jag trodde skulle vara en spännande smak. Men för mig föll de inte till smaken. Däremot vårkycklingen med ramslö... Visa hela »

27 jan 2019

Försöker hitta något som var positivt, men varken fördrinken, förrätten, huvudrätten eller den bristande servicen var bra! Genomgående dåligt ställe, tyvärr.
Föresten, efterrätten Jordgubb/lime sorbeten var helt ok god. 550kr... Visa hela »

3 sep 2019

Trevligt hippt ställe mitt på söder duktig men stressad personal men super god mat!

21 mar 2016

Provat lite av brunchen, riktigt bra!

14 apr 2018

Maten var ganska smaklös. När man försökte få kontakt med servitörerna så gick dom bara förbi, de tog bort salt och peppar innan vi ens hade ätit klart och de tänkte ta betalt för vatten som vi inte ens hade beställt.

12 jun 2019

Nej. Nej. Nej.

Kort kan jag säga att maten inte är något speciell.

I dörren står ingen och tar emot gäster och vi väntar 10 minuter innan någon bockar av vår bokning och leder oss till vårt bord. Där ges en i sällskap... Visa hela »

13 aug 2015

Mycket trevligt ställe med ett stort urval på menyn.
Bra prisnivå på alla varmrätter, funkar vardag som helg.

23 dec 2015

Snyggt ställe, men tyvärr usel service. Vi fick vänta på servitören en kvart trots ganska lite folk. När jag påpekade det, blev hen sur. Pommes frites till moule tråkiga och torra.
Men det viktigaste är alltid servicen.

11 sep 2018

Både moules frites o kalvschnitzeln var riktigt bra, serviceinriktad servitör som gav vinförslag att prova till rätterna. Skön bakgrundsmusik och överhuvudtaget en bra stämning i lokalen! 👍

14 dec 2015

Bra ställe för alla dagar i veckan, bor i området och gillar deras vardag kvällar

14 okt 2015

Bra tapas med trevlig service på ett riktigt snyggt ställe

Så tycker pressen

3 av 5 · Aftonbladet · 2015-08-14

“Bistroklassikern Moules frites, även den med sauce au vin blanc, är smakrik och mättande. Samma gäller hamburgaren med rökt fläsk och gruyère, saftig och luftig av högrev.”

18 av 25 · Dagens Industri · 2015-07-22

“Vi möts av pigg, uppmärksam service, en meny med övervägande franska influenser och en väl tilltagen vinlista. Usine får särskilda pluspoäng för att riktigt många viner serveras på glas.”

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.