Usine

3,2
25 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Café
Konferenslokal
Usine
3,2
25 betyg

Usine är storkrogen som har förvandlat Fatburen, kontorshuset bakom Medborgarplatsen, till en tidsenlig mötesplats med bistro, bar och café. Med kända krögare bakom rodret erbjuds här allt från frukost och lunch till middag, konferens, livemusik, festvåning och utställningar.

Bistro 38
I den luftiga bistron serveras lunch och middag enligt ledordet multinationellt. Här går inredningen i samma linje som den fransksvenska menyn. Bland annat erbjuds dagens lunch med en gedigen à la carte-meny och på kvällarna serveras en säsongsenlig trerättersmeny. Utöver 150 sittplatser rymmer lokalen en stor betongbar där afterworkare och middagsgäster minglar under moderna industrilampor. Dryckesmenyn inkluderar såväl vin och champagne som drinkar och öl. På måndagar kör restaurangen en stående kampanj med halva priset på all mat för sällskap under åtta personer, och på fredagar gäller afterwork med kombinationen ostron och bubbel – som blir billigare ju tidigare du kommer dit.

ENVY
Bakfickan ENVY serverar dagens lunch och ett dagligt vegetariskt alternativ, direkt från det öppna köket, tillsammans med en salladsbuffé alla vardagar. ENVY har även två shufflebord som nyttjas frekvent av glada besökare. Kvällstid lämpar sig lokalen utmärkt för större sällskap ute på afterwork, livespelningar eller privata tillställningar.

Café
I en stilren lokal, med en avslappnad atmosfär, serveras det frukostbuffé varje vardagsmorgon från höst till vår. Här finns även ett brett catering- och caféutbud, matiga lunchsallader och varm soppa med toast. Lokalen bokas ofta kvällstid för större sällskap som önskar privata middagar och fester.

Galleri
I korridoren som knyter restaurangerna samman hittar du alltid konstverk och tavlor från både lokala och internationella utställare. Håll er uppdaterade på Usines hemsida, eller sociala kanaler, för att ta del av vernissager.

Konferens
I anslutning till restaurangerna finns tio moderna konferenslokaler till förfogande med plats för 4-136 personer. Här kan mötet kombineras med allt från frukost och fika till lunch eller middag. Usine samarbetar även med hotell i närområdet och kan erbjuda förmånliga helhetslösningar.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
25

Recensioner av Usine

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Urhäftig inredning, ger massiv storstadskänsla!
Vi var ett gäng som delade på tre förrätter, gambas, semitorkade betor och råbiff, båda lika goda! Så goda att de flesta fortsatte med gambas och råbiff till varmrätt förutom två...

Fin lokal med lämplig ljudnivå.
Skön feeling i hela lokalen, perfekt för AW

Fredagar har en mycket bra deal på ostron och bubbel
10 kr ostron och 70 kr bubbel som ökar med 5 kr per timma
Prisvärt är att underdriva

I matsalen ä...

Verkligen den sämsta lunchen jag varit på på länge! Det enda positiva med stället är aw priserna ni kan se på en av bilderna, ut över det skulle jag aldrig sätta min fot här igen, varken för mat eller ”service”.
Var här...

Härligt koncept där jag provade på maten i restaurangen! Jag åt en vegetarisk rätt som helt klart var topp 5 vegetariska rätterna jag ätit. Kan absolut rekommenderas!

Supergod mat i trevlig lokal! Goda drinkar och härlig stämning. Snygg inredning! Enda minus var att volymen på pratet framåt kvällen blev så hög att det knappt gick att höra sin middagspartner. Dock absolut värt att besöka!

Jag menar inte att vara vulgär men missförstå mig rätt; det här var verkligen inget jag skulle rekommendera. Jag vet inte om det här var något sorts måndagsexemplar då vi var där en tisdag men maten var ungefär lika rolig som ett one night s...

Ojämn kvalitet på maten, men snygg lokal. Trots Corona blev vi placerade väldigt nära andra bord fast mer än halva restaurangen var tom. Servitören höll inte avstånd alls. Vi kastade i oss maten och gick ut.

Helt okej käk och bar. Stor lokal stenkast från Medis. Perfekt för större sällskap.

Bakom Söderhallarna på Södermalmsallén, i mitt tycke en väldigt ful och själlös gata, ligger Usine. Redan när vi klev in blev jag positivt överraskad - en stor, stilren matsal med högt i tak och New York-känsla. Genast kände jag att hä...

Jag har besökt Usine flera gånger och det har överlag varit bra upplevelser varje gång. Jag älskar inredningen, atmosfären och att menyn ständigt uppdateras. Usine funkar lika bra för familjemiddagen, som för kompisgänget eller dejten. Personalen ä...

En mysigt ställe med väldigt trevlig personal och väldigt goda förrätter. Dock blev jag besviken på deras Musslor med Choritzo som jag trodde skulle vara en spännande smak. Men för mig föll de inte till smaken. Däremot vårkycklingen med ramslö...

Provat lite av brunchen, riktigt bra!

Vi var ett gäng som åt på Usine tillsammans. De allra flesta tyckte att maten var okej, varken mer eller mindre. Personalen missade allergierna för en person som därför fick vänta medans den gjordes om. Jag tog råbiff som huvudrätt, men kunde snabbt ko...

Försöker hitta något som var positivt, men varken fördrinken, förrätten, huvudrätten eller den bristande servicen var bra! Genomgående dåligt ställe, tyvärr.
Föresten, efterrätten Jordgubb/lime sorbeten var helt ok god. 550kr...

Trevligt hippt ställe mitt på söder duktig men stressad personal men super god mat!

Maten var ganska smaklös. När man försökte få kontakt med servitörerna så gick dom bara förbi, de tog bort salt och peppar innan vi ens hade ätit klart och de tänkte ta betalt för vatten som vi inte ens hade beställt.

Nej. Nej. Nej.

Kort kan jag säga att maten inte är något speciell.

I dörren står ingen och tar emot gäster och vi väntar 10 minuter innan någon bockar av vår bokning och leder oss till vårt bord. Där ges en i sällskap...

Mycket trevligt ställe med ett stort urval på menyn.
Bra prisnivå på alla varmrätter, funkar vardag som helg.

Snyggt ställe, men tyvärr usel service. Vi fick vänta på servitören en kvart trots ganska lite folk. När jag påpekade det, blev hen sur. Pommes frites till moule tråkiga och torra.
Men det viktigaste är alltid servicen.

Både moules frites o kalvschnitzeln var riktigt bra, serviceinriktad servitör som gav vinförslag att prova till rätterna. Skön bakgrundsmusik och överhuvudtaget en bra stämning i lokalen! 👍

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,2
25

Representerar du Usine?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Usine?

På Usine serveras bland annat:

  • Franskt
  • Svenskt
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Usine?

Usine ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Kan man beställa take away från Usine?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Usine. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Serverar Usine lunch?

Ja, Usine har lunchserveringar.

Får jag ta med min hund på Usine?

Ja, Usine är hundvänligt och tillåter att du tar med din hund när du besöker restaurangen.

Var ligger Usine?

Usine ligger på Södermalmsallén 36-38, 118 28, Södermalm. I närheten ligger Medborgarplatsen, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 250m).