Nya Adelsöfestivalen är en festival för hela familjen

Nya Adelsöfestivalen är en festival för hela familjen

Den 9 september har den helt nya festivalen Adelsöfestivalen premiär. Det gamla pannrummet på Adelsö fylls av tre scener och livemusik av artister som Mapei och Sibille Attar, och inte minst mat och dryck med rötter från Mälarön.

Adelsöfestivalen är en ny  musikfestival för hela familjen, med musik, lokal mat, naturviner och glad stämning. Redan klockan 11 öppnas gärdsgårdsgrinden för den som önskar en stund i solen innan första bandet äntrar scenen. 

– Det är blandad musik; mitt på dagen bjuds barnmusik med Bröderna Lindgren och en föreställning med Viktor Brobacke och Amanda Fritzén. Sen släpper vi lös bland annat Mapei, Sibille Attar, Club Killers och The Plan. Vi har även bjudit in naturvinsimportörer, våra bästa ölkranar och mat med rötterna i öns egen mylla. Kvällen eskalerar sedan med Klubb Glory Hole feat Yikes och Martin Vogel + Nina Michelle, äger Kalle Josephson, en av grundarna, i ett pressmeddelande.

Martin Andersson och Marja Conradsson är grundare av festivalen och driver även öns lanthandel. De lämnade storstan för gott när de föll för livet på Adelsö och vill nu få fler att upptäcka ön som ligger bara en timme från Stockholm.

– Vi vill visa ön från sin bästa sida – man kan campa på området eller enkelt fara fram och tillbaka med lokaltrafiken. Det är nära men ändå så avskilt och naturskönt, säger Marja. Vi vill skapa en fest mitt i spenaten men nära staden. Små lokala aktörer möter etablerade inbitna gamla rävar.

Adelsöfestivalen öppnar vid 11 och  stänger runt midnatt. 

Information
Visa på karta
  • Datum
    9 sep. 2023