Med inspiration från den sydeuropeiska Atlantkusten slår Feira upp portarna i Östermalms Saluhall under hösten 2020. Från början var premiären tänkt till april, men den sköts upp på grund av coronaviruset. Restaurangens fokus kommer att ligga på fisk och skaldjur.
– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger. Interiören består av naturmaterial som avspeglar regionen och vinlistan lyfter fram flera småskaliga producenter, säger Olivia Secher, marknadschef på Feira, i ett pressmeddelande.
Den nya restaurangen får en matsal med öppet kök och en stor balkong med utsikt över salutorget. Ett chambre séparée med plats för upp till tio personer öppnas i tornbyggnaden ovanför huvudentrén till Östermalmshallen. Köksmästaren Andreas Printz har lång erfarenhet från krogar i Stockholm och New York, bland annat Sturehof och Aquavit.
Feira blir en del av Melanders Group, där bland andra Wedholms Fisk, KB och NK Art Bakery ingår.