Andreas Printz, köksmästare. Foto: Magnus Skoglöf. Andreas Printz, köksmästare. Foto: Magnus Skoglöf.

Nya Feira öppnar i Östermalmshallen

Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Skribent SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Med inspiration från den sydeuropeiska Atlantkusten slår Feira upp portarna i Östermalms Saluhall under hösten 2020. Från början var premiären tänkt till april, men den sköts upp på grund av coronaviruset. Restaurangens fokus kommer att ligga på fisk och skaldjur.

– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger. Interiören består av naturmaterial som avspeglar regionen och vinlistan lyfter fram flera småskaliga producenter, säger Olivia Secher, marknadschef på Feira, i ett pressmeddelande.

Den nya restaurangen får en matsal med öppet kök och en stor balkong med utsikt över salutorget. Ett chambre séparée med plats för upp till tio personer öppnas i tornbyggnaden ovanför huvudentrén till Östermalmshallen. Köksmästaren Andreas Printz har lång erfarenhet från krogar i Stockholm och New York, bland annat Sturehof och Aquavit.

Feira blir en del av Melanders Group, där bland andra Wedholms Fisk, KB och NK Art Bakery ingår.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.