Ergo öppnar den 4 juni. Foto: Denise Lanai Ergo öppnar den 4 juni. Foto: Denise Lanai

Nya fine dining-krogen Ergo siktar mot stjärnorna

Efter månader av hemlighetsmakeri meddelar gänget bakom den nya fine dining-restaurangen Ergo att öppningsdatum är den 4 juni. Det internationella köksteamet leds av Petter Johansson som har arbetat på trestjärniga krogar runt om i världen och redan nu är målet tydligt: att nå stjärnstatus.

I juni öppnar Restaurant Ergo i hörnet Artillerigatan/Riddargatan med matsal och chambre séparée. Ambitionen är att skapa en elegant men avslappnad fine dining-krog med köksmästaren Petter Johansson i spetsen. Tillsammans med sitt internationella köksteam kommer han att servera en modern franskinspirerad avsmakningsmeny som följer säsong och bygger på fem huvudserveringar, där gästen vid varje servering kan välja mellan två olika alternativ. Vinlistan har en klassisk inriktning med extra fokus på Frankrike.

Restaurangen består dels av en matsal med 36 sittplatser, dels av den separata delen Ergo Salon. Den sistnämnda har egen entré och separat kök, och kan ta emot mindre grupper på sex till tolv personer.

– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, vilket ger en mer modern tolkning av fine dining. Trots vår ödmjukhet inför satsningen, finns en uttalad ambition inom hela teamet att nå stjärnstatus, säger Ergos köksmästare Petter Johansson.

Köksmästare Petter Johansson leder köket. Foto: Denise Lanai

Bakom satsningen står paret Patrick och Jessica Söderlund. Restaurangen öppnar den 4 juni och håller öppet för middag från tisdag till lördag.

Information
Visa på karta