Nyfiken på ettor och nollor

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Tekniken bakom våra datorer har fått flera Nobelpris, och den här kvällen får vi veta mer om hur man får datorerna att göra nytta för mänskligheten i ett samtal med Maria Birde och Olga Stern.

Fredag 22/11 kl 18-19, Nobel Prize Museum
Biljetter: Gratis inträde men boka plats. För biljettbokning, se nobelprizemuseum.se eller direkt till länk: https://sv-se.invajo.com/event/nobelprizemuseum/nyfikenp%C3%A5ettorochnollor

På eller av? Ett eller noll? Det är den enkla principen i datorernas språk – en enkel princip som kan utföra de mest fantastiska saker. Internet, rymdresor, artificiell intelligens och sociala medier – allt blir möjligt om man vet hur man ger sin dator rätt instruktioner – om man kan programmera. Men även för den som inte programmerar är det viktigt att förstå hur vår digitala värld fungerar, för genom att förstå den kan vi också påverka den – det är helt enkelt en fråga om demokrati. Tekniken bakom våra datorer har fått flera Nobelpris, och den här kvällen vill vi veta mer om hur man får datorerna att göra nytta för mänskligheten. Olga Stern och Marie Birde har skrivit boken Ettor och nollors hemliga liv (Volante), och tillsammans guidar de oss genom programmeringens historia, nutid och framtid.

Information

  • Datum
    22 nov 2019