Nytorgsfesten Nytorgsfesten

Nytorgsfesten 2019: Så blir festivalen i sommar

Nytorgsfesten gör comeback för tredje året i rad, med ambitionen att sakta men säkert bygga något som liknar Notting Hill Carnival – fast på Södermalm. I fjol slog festen besöksrekord och den 16-18 augusti är förhoppningen att slå det igen.

Under tre dagar i augusti bjuder Nytorgsfesten in till musik, loppmarknad, dj:s, tivoli, marknadsstånd och dagsfester. I år har arrangörerna dock tvingats göra om lite i planeringen och resultatet blir färre artister, för att få ekonomin att gå ihop. En annan förändring i år är att hela Katarina Bangata blir en marknadsgata, samt att det blir konsert i Sofia kyrka. Greta Garbos torg kommer att fyllas med flera olika glassförsäljare och man utökar med fler avspärrade gator runt Nytorget, för att få plats med fler foodtrucks och dj:s.

Förra sommaren slog Nytorgsfesten besöksrekord, då det enligt arrangören dök upp mellan 40 000 till 50 000 personer. I år är förhoppningen att slå det ännu en gång. Den 16 augusti klockan 18 avgår karnevaltåget, som alla är välkomna till, från gräsmattan på Nytorget.

Här hittar du mer information.

Information