Nytt boutique-hotell öppnar på Kungsgatan

Att ta in på hotell i stan behöver varken vara en traditionell eller särskilt dyr historia, något som den nya hotellkedjan HTL tar fasta på. I maj öppnar de ett boutique-hotell på Kungsgatan. Konceptet vänder sig till en ny generation resenärer och bjuder på smarta lösningar på mindre yta.

HTL Kungsgatan är först ut inom konceptet i Stockholm och kommer att erbjuda 274 väldesignade rum med yteffektiv planering och smarta detaljer som laptop-anpassade förvaringsskåp och exklusiva duschar. Principen bygger på "less is more", något som det korta namnet också skvallrar om. Ambitionen är att erbjuda bästa cityläge, hög kvalitet, en livfylld restaurang- och bardel, bra service, samt väldesignade och smarta rum. Och på så sätt kunna erbjuda ett prisvärt alternativ till den klassiska hotellupplevelsen, med priser från 699 kr/natt för ett dubbelrum. Nästa HTL i Stockholm kommer att öppnas på Upplandsgatan vid Norra Bantorget, och inom kort öppnar även hotell i centrala delar av Oslo och Köpenhamn. Inom fem år planeras 20 HTL-etableringar i de nordiska storstäderna.

- Vi har sett liknande initiativ växa fram internationellt och nu säkerställer vi vår position på den nordiska marknaden genom att utveckla ett eget koncept, säger Anders Ehrling, koncernchef på Scandic.

HTL Kungsgatan öppnar i maj 2014. Mer information: HTL Kungsgatan, Kungsgatan 53, City