Nytt designhotell i Solna satsar på nordisk-japanska smaker

Solna strand blommar. I slutet av november invigdes Grow Hotel och dess nordisk-japanska restaurang Norobata på entréplan. Hit vill man locka affärsresenärer och samtidigt skapa en levande mötesplats från morgon till kväll.

Det nya hotellet ingår i Best Western Hotels & Resorts och erbjuder 176 välplanerade rum och studios med fönster från golv till tak. Här finns även en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster. Inredningen är skapad av prisbelönta Note Design Studio i Stockholm, och själva byggnaden har fått vinklade paneler som skiftar utseende i takt med olika ljusförhållanden.

Foto: Jonas Lindström Studio

Nytt restaurangkoncept
Gatuplanet ska fungera som ett inbjudande vardagsrum med lounge och restaurang. Den senare, Norobata, bjuder på en nordisk version av det japanska robataköket där råvaror grillas på hög värme över kol av japansk vitek. Ett nytt koncept som är skapat exklusivt för Grow Hotel.

- Time Hotel Group vill skapa minnesvärda hotellupplevelser och för det behövs hög nivå på mat och dryck. Vi är därför mycket glada över att ha knutit till oss David Berggren från Aveqiagruppen, som tillsammans med partners kommer att driva restaurang Norobata hos oss, säger Reshi Chibba, vd på Time Hotel Group som är hotellets operatör.

Våren 2019 öppnar en stor uteservering på innergården där det kommer att finnas en köksträdgård med odling för hotellets eget bruk.