Scandics nya hotell öppnar i juni 2024. Foto: Pressbild Scandics nya hotell öppnar i juni 2024. Foto: Pressbild

Nytt hotell i Värtahamnen – Scandic Södra Kajen öppnar 2024

Sedan 2022 har en omfattande renovering pågått i Niams fastighet i Värtahamnen. Resultatet blir ett hotell, Scandic Södra Kajen, med 323 rum, skybar, wellness-avdelning, restaurang och aktivitetslounge. Hotellet öppnar den 10 juni 2024.

I Värtahamnen pågår ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt, som ska resultera i en levande stadsdel med bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. En del av detta blir Scandic Södra Kajen.

I entréplanet öppnar en restaurang med plats för 254 gäster och högst upp i huset, på våning 17, finns en skybar och wellness-avdelning. 40 nya rum, ett gym för hotellgäster samt en aktivitetslounge med bland annat en klättervägg har också tillkommit.

Hyresavtalet mellan Scandic och Niam är ett långsiktigt sådant på 20–25 år och den gemensamma visionen är att skapa ett levande gaturum för både stockholmare och turister.

– Värtahamnen är ett spännande stadsutvecklingsprojekt och vi kommer att tillföra attraktivitet till området. Scandic Södra Kajen blir ett spännande tillskott till våra cirka 30 hotell i huvudstaden och vi förväntar oss intresse från både grupper och individuella affärsresenärer samt inresande turister och lokalbor i takt med att området växer, säger Maria Valentin, distriktsdirektör på Scandic, i ett pressmeddelande.

Information
Visa på karta