Innan 2000-talets första decennium tog slut hann kockarna Peter Johansson och Henrik Norström (bland annat bakom Lux Stockholm och Bro Hof Lux) öppna Blasieholmens Akvarium & Restaurang - kort och gott, B.A.R.
Som gäst sitter man i princip mitt i köket och måltidens innehåll och utformning ligger nästan helt i egna händer. Ur akvarier och ismontrar väljs färsk fisk, kött, skaldjur och säsongens grönsaker tillsammans med andra tillbehör. Ska det grillas? Ska köttet komma sist eller först? Det är upp till gästen - vad du vill äta, hur det ska tillagas och i vilken ordning du vill ha det.
- Som en del utav Stockholms smakpalett vill vi ta vårt beprövade sätt med närproducerade råvaror, addera vissa importerade specialiteter och dra det till ett helt nytt koncept. En restaurang där råvarorna får spela ännu större roll, där prisbilden och säsongerna är med och skapar ett matkoncept byggt på enkelhet, vardagsnjutning och såklart havet, säger Henrik Norström om sin senaste skapelse.
Nytt på Blasieholmen
- Stockholm
- Artiklar
- Restaurang
- Nytt på Blasieholmen