Oaxen lever vidare och öppnar ny delibutik

En av Sveriges, i särklass bästa restauranger Oaxen, hade till mångas besvikelse sin sista säsong i somras. Men nu har vi på WhatsupSthlm glädjen att informera om att Oaxen lever vidare, i form av en härlig delibutik som garanterat blir ett nytt ställe att skriva upp på 'att-besöka-listan'. Den 9 december slår Oaxen Skafferi upp dörrarna till sin nya charkbutik, som är lokaliserad vid Södermalms mysiga kvarter - Mariatorget.

Till en början öppnar Oaxen Skafferi med beskrivningen 'under konstruktion'. Men under vintern kommer butiken stå helt glänsande och klar. Fokus kommer att ligga på charkuterier av olika slag. Och här kommer du bland annat kunna handla kallrökta korvar, lufttorkad, karré Pumpenkorv och Oaxens egen-confiterade grishuvud. Alla kvalitetsvaror tillverkas i Oaxens eget kök och är hantverksmässigt framställda - precis som man gjorde på den gamla goda tiden. Det kommer även att finnas ett mindre antal utvalda produkter, som tas in från några handplockade svenska producenter. Och lagom till jul kommer stället att ha julskinka från tre olika gårdar till försäljning. De högklassiga julskinkorna kommer från Domta, Nibble och Rocklunda och går att beställas bakad som obakad. Till skinkan kommer senap och ströbröd till griljeringen.
Klicka här för att beställa julskinka.


Paret Magnus Ek och Agneta Green har sedan 16 år tillbaka drivit den prisbelönta restaurangen Oaxen på den gemytliga skärgårdsön med samma namn. I somras bestämde de sig för att gå vidare och göra något nytt. Sommaren 2011 blev den stora finalen för den omtyckta restaurangen. Och vintern 2011 blir en nystart för ännu ett fantastiskt koncept.

Oaxen Skafferi | öppnar 9 december | Mariatorget 2 | oaxen.se