Oaxen ordnar folkfest med smaker från hela världen

Oaxen ordnar folkfest med smaker från hela världen

Finns det ett mer naturligt sätt för människor från olika kulturer att mötas än kring måltiden? Det tror inte initiativtagarna till folkfesten på temat mat och integration den 16-17 september, där kvinnor från en rad länder presenterar sin kokkonst. Överskottet från biljettförsäljningen går till Stockholms Stadsmissions integrationsarbete.

Bakom idén står Agneta Green och Michelle Palmstierna på Oaxen Krog & Slip.

– Vår bransch är väldigt internationell till sin natur och har därför potential att erbjuda arbete åt många nyanlända kvinnor och män. Här finns en enorm resurs som vi tycker att Sverige ska ta vara på, säger Michelle Palmstierna, driftchef på Oaxen Krog & Slip, där fler än var fjärde medarbetare är född utanför Sverige och halva personalstyrkan är kvinnor.

Folkfestens besökare får uppleva olika kulinariska traditioner när matlagets tolv kvinnor med ursprung i Afrika, Asien, Karibien, Latinamerika samt Mellanöstern presenterar sin kokkonst och matkultur. De är alla knutna till Stockholms Stadsmissions verksamhet Källan i Fisksätra – med invånare från 80 länder – som erbjuder hjälp med att orientera sig i det svenska samhället genom språkundervisning, stöd vid myndighetskontakter samt barnkollo och mycket annat.

– Det här initiativet kommer att bidra till Källans fortsatta integrationsarbete – att stötta kvinnor från olika kulturer och informera om deras rättigheter. Vi ser det som positivt och mycket glädjande om de genom sin egenmakt till exempel kan söka sig ut i arbetslivet och därmed få ett tryggt och bra liv här i Sverige, säger Pernilla Landin, ansvarig för Källan.

Matbiljetterna släpps den 15 augusti på oaxen.com.

Plats: Nya Djurgårdsvarvet (bredvid Gröna Lund)
Tid: Start kl 11.30
Pris: 450 kr per person (det går även att skänka pengar utan att vara med på festen eller att göra en extra donation)
Mer information: Oaxen Krog

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.