Ost, gås och julbord hos Carl Michael

Ost, gås och julbord hos Carl Michael

Finkrogen Carl Michael bjuder i höst på några specialmenyer innan det blir dags för det traditionella julbordet. I samarbete med Ostsällskapet blir det först två temakvällar, sista söndagen i oktober och november. Italiens bästa ostar och härliga blåmögelostar är de respektive kvällarnas rubriker, presenterade bland annat med hjälp av affineur Hervé Mons från franska Roanne. Den 10 och 11 november är det sedan dags för gåsamiddag. Då finns möjlighet att boka in en färdigkomponerad meny, där stekt gås spelar huvudperson.

Tio dagar senare kommer julbordet upp på menyn. Men på plats behöver du inte stå och trängas i någon buffékö för att få dina köttbullar på tallriken. I stället tillagas och serveras rätterna efter beställning och som gäst kan man lugnt sitta på sin plats. Bland annat bjuds det på Carl Michaels egna sill- och strömmingsinläggningar, julens laxar på husets sätt, kåldolmar, pastejer, grissida och lutfisk med rådjurskorv.

Till nyårsafton har en ordentlig meny satts ihop. Hummer, anklever, gös, oxfilé räcker inte ens för att täcka allt.

Mer detaljerad information om menyerna hittas på hemsidan.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.