Ost, gås och julbord hos Carl Michael

Finkrogen Carl Michael bjuder i höst på några specialmenyer innan det blir dags för det traditionella julbordet. I samarbete med Ostsällskapet blir det först två temakvällar, sista söndagen i oktober och november. Italiens bästa ostar och härliga blåmögelostar är de respektive kvällarnas rubriker, presenterade bland annat med hjälp av affineur Hervé Mons från franska Roanne. Den 10 och 11 november är det sedan dags för gåsamiddag. Då finns möjlighet att boka in en färdigkomponerad meny, där stekt gås spelar huvudperson.

Tio dagar senare kommer julbordet upp på menyn. Men på plats behöver du inte stå och trängas i någon buffékö för att få dina köttbullar på tallriken. I stället tillagas och serveras rätterna efter beställning och som gäst kan man lugnt sitta på sin plats. Bland annat bjuds det på Carl Michaels egna sill- och strömmingsinläggningar, julens laxar på husets sätt, kåldolmar, pastejer, grissida och lutfisk med rådjurskorv.

Till nyårsafton har en ordentlig meny satts ihop. Hummer, anklever, gös, oxfilé räcker inte ens för att täcka allt.

Mer detaljerad information om menyerna hittas på hemsidan.