Ostra Matsal & Bar öppnar sommarterrass

Lördag den 1 juni är det premiär för terrassen på Ostra Matsal och Bar. En lugn innergårdsoas omsluten av Hotel Stureplans vackra fasad.

Hotellets praktfulla yttersida innesluter mjukt den intima terrassen. Träbord, barer och parasoll skiftar alla i naturfärger. Bekvämt kan man sjunka ned i en av korgstolarna och förundras av hur en nästan otänkbar stillhet kan existera mitt på Stureplan. Det här är en mötesplats där såväl mingel och vimmel, som ostron och bubbel, får stå i fokus. En utmärkt plats för lite skönt häng, en bit mat och kanske en findrink innan den sena Stureplansnatten väntar.

- Terrassen blir en träffpunkt för alla som vill umgås i en avspänd miljö utan stress eller hets från det annars folkfyllda kvarteret. Dessutom tror jag att vi kommer kunna välkomna en publik som kommer hit för ett par öl och vår "Göteburgare" (högrevsfärsbiff med bröd, toppad med skagensallad och bacon, serveras med klyftpotatis), säger Johan Holmberg, grundare och krögare på Ostra Bar & Matsal.


Johan Holmberg, grundare och krögare på Ostra Bar & Matsal.

I terrassens två barer blandas Ostras egna sommarcocktails, men här hittar man också ett välvalt utbud av öl, whisky, champagne, vin och cider. Och Ostras trogna champagnebar-anhängare behöver inte frukta. Ned för trappan och genom tamburen väntar hela drinklistan. Terrassens cocktails är gjorda med en egen twist. Stockholm-Politan är ett bra exempel, gjord på svensk citronvodka, cointreau, lingon och limejuice.

Förutom drinkar, ostron och Göteburgare skvallrar terrassens meny bland annat om handpillade räkor, moule marinière, rökt laxsallad med sparris och fisk- och skaldjursgryta.


Ett litet axplock av maten på Ostra.

- Under sommaren kommer terrassen hållas öppen för lunch, och från klockan 16 spelas loungemusik och stämningen höjs ytterligare. Och som alltid i Sverige, så hänger det mycket på vädret, säger Johan Holmberg.

Ostra Matsal & Bars terrass öppnar den 1 juni.

Mer information och bilder: Ostra Matsal & Bar