Paavo på Mosebacke

Paavo är ett jazzband från Sverige och släppte sin senaste och hittils enda fullängdare 2007. Skivan var imponerande av två anledningar. Designen på omslaget var handgjord och riktigt stilig, vilket även gjorde skivan rätt limiterad. Men det viktigaste är nog ändå att att det var vokaljazz och så fruktansvärt bra som det dessutom är.

Jag hörde skivan hos en kompis ett kort tag efter att den kom ut, vilket genast fick mig att beställa den åt mig själv. Sedan lyssnade man nog mest på Paavos skiva av alla skivor som kom ut det året. Nu i efterhand lyssnar man fortfarande på den, och slås av hur något som man i vanliga fall uppfattar som en väldigt traditionell genre här blir bland det mest spännande man hört. Ni kan gå in på deras MySpace och lyssna, och om ni inte tycker om det är det fel på er. Uppsök en doktor eller något.

Den 21 april uppträder Paavo på Mosebackes stora scen. Det kostar en hundring och är minst sagt väl spenderade pengar. Eller tja, jag vet inte (fråga mig nu inte varför, men det är på samma sätt som med bandet Audrey här), men är det ens i närheten av skivan skulle man lätt kunna ta Tina Turner-pris för det.

Allt som behövs nu är ju att ni klickar här och beställer.