Parksommaren är i augusti

Den 13:e augusti presenterar Folkets hus och Parker presenterar Parksommar på Skansen.

Det kostar 225 kronor på Ticnet. Bra pris för det man får. Nedan kan ni läsa om banden som ska uppträda.

Foto på Takida: Niclas Brunzell

Backyard Babies

Backyard Babies kommer släppa ett nytt album i augusti. Jag förutspår att de blir det nya Hellacopters för den yngre publiken snart, med skillnad att Hellacopters har dyrare limiterade vinylsinglar och sådant. Men det är bra rock, och det är det viktiga. Ett viktigt inslag i Backyard Babies mentalitet är att de gillar parker och parker gillar dem.

Takida

Jag har inte hört "Curly Sue", måste jag erkänna. Min blogg heter "The End of Radio" av två anledningar. 1: Shellac-låt. 2: Jag ogillar radio.

Men Takida har slagit igenom stort med denna, för mig, okända låt, som låg tio veckor på förstaplatsen på Trackslistan. De spelade för utsålda konsertlokaler under våren, och nu kommer de spela i parkerna också förmodligen slutsålt. I pressmailet är de inte alls kaxiga uppstickare mot Backyards, utan de tror snarare att de kommer komplettera varandra bra. Låter bra på papperet, men den som lever får se.

Burnt Out Punks

Öppningsakten för hela spektaklet är Burnt Out Punks. De har en eldshow som tydligen ska få en hel del att brinna upp. Sedan ska de fixa lite fakirgrejer, cirkusnummer och humor.