Parkteatern besöker parker och ängar runt om i Stockholm. Foto: Matilda Rahm Parkteatern besöker parker och ängar runt om i Stockholm. Foto: Matilda Rahm

Parkteatern återvänder med gediget program

I sommar är Parkteatern är tillbaka med föreställningar både innanför och utanför tullarna. Det bjuds bland annat på en rappande Gustav Vasa, dockhumor, musikal och dans i det gedigna programmet som sträcker sig från maj till september.

262 föreställningar på totalt 45 spelplatser runt om i hela Stockholm – det är siffrorna för Parkteatern, som är Kulturhuset Stadsteaterns scensommarsatsning. Föreställningar, konserter och annat scenprogram besöker utomhusscener, parker och ängar runt om i Stockholm, och alla är helt gratis och kräver inga biljetter.

Programmet i Galärparken och Vitabergsparken rymmer allt från finstämd diktläsning med Stina Ekblad, gästspel från Strindbergs Intima Teater och dansbandet Hen-Ingvarz till standup med Ahmed Berhan, dancebattles och en mörk vårdcentralskomedi med William Spetz. Vidare får Stadshusparken besök av Sara Nazari med vänner i en poesikväll för staden och Kristin Amparo tolkar Mercedes Sosa. I programmet återfinns också flera internationella gästspel.

– Det fria scenkonstlivet blomstrar av talang och kreativitet. Det vill vi uppmärksamma genom att skapa stort utrymme för fria konstnärer inom dans, teater, poesi, musik och cirkus på våra scener. Som en av Sveriges största gästspelsscener är det vår uppgift att ge plats för olika sceniska uttryck och möta publik över hela Stockholm, säger Josefin Rosales, konstnärlig ledare för Parkteatern.

Information