Piratbandet Stormfrun firar 10 år på Kollektivet Livet

Piratbandet Stormfrun firar 10 år på Kollektivet Livet

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Den 20 april lägger piratbandet Stormfrun till vid Stadsgårdsterminalen och utlovar en vild show när de firar sina 10 år som band på Kollektivet Livet.

Med nästan 40 000 unika lyssnare på Spotify varje månad har gruppen skapat sig en betydande roll inom denna udda genre som är piratmusik. Vad är då piratmusik? ”Det är en svårbeskriven genre, men det som är återkommande är texterna med historisk anknytning. Musikaliskt har flera i bandet bakgrund inom folkmusiken, men vår musik har även blivit kallad piratprogg” säger Sofie Young, bandmedlem och en av initiativtagarna till jubileumsshowen.

Vad kan vi vänta oss av showen den 20 april? ”Total piratgalenskap där vi nu tar våra låtar till nästa nivå och gör scenshowen vi drömt om i 10 års tid. Vevliror, pukor och fioler trängs på scen med galjonsfigurer, en kanon i full storlek och en bärstol byggd enligt 1700-tals standard!”.

Vem ska gå och se Stormfrun in concert? “Trots att ordet pirater ofta kan locka barnpublik är det här i allra högsta grad en show för vuxna. Med romdränkta, saltstänkta texter om livet till havs under piraternas storhetstid kommer det här att bli en show ni sent kommer att glömma. Piratcommunityt i Stockholm har växt under senaste åren och en stor del av publiken kommer att vara uppklädda som pirater. Men det är verkligen en show för vem som helst som vill ha en annorlunda kulturupplevelse i vår!”.

Information
Visa på karta
  • Datum
    20 apr.