Placebo på Annexet

Shit, pressmeddelandet säger att Placebo nu funnits i 13 år, och när man tänker efter stämmer det. Vem kommer inte ihåg den ensamma Placebohörnan på skolgården, där man kunde vara lite för sig själv och lyssna på dem? Samtidigt som alla andra tittade skumt på en och man själv hade mest underliga tankar.

Om man känner igen sig är det bara att fylla tanken med nostalgi 13 november i Annexet, dit Placebo beger sig på besök. Med sig i bagaget dit har de minst en hyllad spelning på Siestafestivalen och den nya skivan "Battle for the Sun". Den är inspelad av Dave Botrill (som hjälpt Tool) och mixad av Alan Moulder (han spelade in sången på en skiva med Rio och stod bakom större delen av de populära shoegazealbumen).

Ljudbilden lär med största sannolikhet vara bastung och stor. Gillar man det släpps biljetterna den 8 juni kl. 09.00 till ett pris av 395 kr + service. Har man Internet kan man köpa dem på Ticnet eller LiveNations hemsida. Har man inte Internet vill jag inte veta hur man lyckades läsa det här.

Foto: Joseph Ilanes