Pontus Frithiofs egna vinserie får tillskott

Nu kan du smaka världens första Super Tuscan när Pontus Frithiof presenterar ännu ett unikt framtaget vin, som fått namnet Naked; Pontus edition No.3. Vinet finns endast i limiterad upplaga och går att avnjuta på Pontus By The Sea och Pontus! Det går också att beställa på Systembolaget. Druvorna är ekologiskt odlade med en lagringspotential på minst tio år. Den snygga etiketten, framtagen av Cajsa Bratt, gör vinet ännu mer inbjudande.

Idén till det nya vinet kom när Pontus Frithiof fick reda på att den välkända vinmakaren Paolo Caciorgnas hade två fat av en druva som kallas Carignan. Detta såg Pontus som ett utmärkt tillfälle att ta fram ett kvalitetsvin med stark karaktär. Han producerade tillsammans med de egna sommeliererna och självaste Paolo Caciorgna ett smakrikt vin med en unik druvsammansättning. Man har kombinerat Carignan, som är en spanskättling med den italienska druvan Sangiovese från Toscana. Resultatet blev alltså Naked, världens första Super Tuscan.

- Naked tog vi fram för att vi ville ha ett exklusivt vin med större lagringspotential som är gott att dricka för sig och som samtidigt står upp mot maten på vår höstmeny, som liksom vinet både har moderna och rustika inslag, säger Pontus Frithiof.

Naked; Pontus edition No.3 blir det tredje tillskottet i den limiterade vinserien. De övriga två sorterna - Pussy, King of the Pirates; Pontus edition No.1 och The Pump House Gang; Pontus edition No.2 är båda baserade på franska druvor. Varje vinsort är anpassad efter årstid och meny.