Mats Lindgren och Magnus Skoglöf Mats Lindgren och Magnus Skoglöf

Popup-utställning – Dans och koreografi: Teresia Björk

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Hur arbetar en dansare och koreograf? Följ med bakom kulisserna, se livedans och testa att skapa egen koreografi när dansaren och koreografen Teresia Björk gästar museet den 14 september–8 oktober.

POPUP-UTSTÄLLNING OM DANS OCH KOREOGRAFI
Popup-utställningen Dans och koreografi: Teresia Björk ger en inblick i Teresia Björks samlade produktion. Hennes internationella karriär som koreograf och dansare sträcker sig 35 år bakåt i tiden. Här får vi genom fotografier, film och installationer ta del av hennes tidigare verk, metodik och forskning.

DANSFÖRESTÄLLNING
Se hur dansens uttryck kan spegla mötet mellan flytande positioner och en fast omvärld i föreställningen AMORF. I den dansar tre dansare i kol med inslag av vatten. Föreställningen är skapad av Teresia Björk och visas som en del av popup-utställningen. Verket framförs på Scenkonstmuseet den 21 september. Läs mer om dansföreställningen: https://scenkonstmuseet.se/evenemang/amorf/

SKAPA EGEN KOREOGRAFI
Utöver att se Björks egna verk får du även möjlighet att själv testa på hennes metodik. I samband med popup-utställningen håller Björk i sin workshop Finding tools. I den får du utforska dina egna rörelser och uttryck. Workshoppen riktar sig till alla från 10 år och uppåt, inga förkunskaper krävs. Läs mer om workshoppen: https://scenkonstmuseet.se/evenemang/workshop-teresia-bjork/

TERESIA BJÖRK
Teresia Björk har varit verksam som dansare, skådespelare och koreograf både i Sverige och internationellt de senaste 35 åren, också i nära samarbeten inom teater- och filmvärlden. Hon är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan, Balettakademien och Stockholms konstnärliga högskola.

Popup-utställningen öppnar den 14 september och visas fram till den 8 oktober.

Information
  • Period
  • 30 sep (lördag) Nästa tillfälle