Premiär för ny musikfestival i Sigtuna

Lördagen den 5 september lanseras den nya musikfestivalen Sigtuna Summer Squeeze. Under en fullspäckad festivaldag med 15 konserter, med max 50 personer per konsert, får publiken njuta av artister som Bo Sundström, Viktoria Tolstoy, Dotter & Mikael Rickfors och lokala artister.

Idén till Sigtuna Summer Squeeze föddes hösten 2019 och arrangeras av Sigtuna Event i samarbete med Sigtunahöjden, Hotell Kristina, Sigtunastiftelsen, 32 rum & kök, Sigtuna Stadshotell, Sigtuna Kommun och Sigtuna församling. Föreningen Sigtuna Event bildades 2019 med syfte att skapa evenemang med fokus på kultur och musik.

– Målet med Sigtuna Summer Squeeze har varit att skapa ett spännande och omväxlande program som både bjuder på berömda artister och lokala musiker. Vi är jättestolta över att kunna presentera folkkära artister som Mikael Rickfors, Bo Sundström, Viktoria Tolstoy och högaktuella Dotter som slog igenom i samband med Melodifestivalen 2020, säger Andreas Olsen, ordförande Sigtuna Event.

Sigtuna Summer Squeeze är förlagd till St Pers ruin och fyra hotell i Sigtuna. De folkkära artisterna kommer att ge tre konserter var under dagen, en lunchkonsert, en eftermiddagskonsert och en middagskonsert. Varje konsert inleds med lokala musiker som agerar förband.

Biljettförsäljning sker hos respektive hotell, besök hotellens hemsidor för mer information. För biljett till S:t Pers ruin går det att swisha 400 kr till 123 383 91 15 och skriv konsertens starttid i meddelandefältet. Läs mer här.