Prisbelönta Oaxen förbereder för Grand Finale 2011

På skärgårdsön Oaxen ligger sedan 16 år tillbaka den prisbelönta restaurangen med samma namn, som startats och drivits sedan dess av paret Magnus Ek och Agneta Green. Under åren har det fullkomligt regnat in utmärkelser över det framgångsrika krögarparet och dess restaurang. Oaxen har till exempel haft topplaceringar i White Guide varje år, utsetts till Sveriges bästa restaurang ett flertal gånger och i maj 2010 fick restaurangen 25 poäng av 25 möjliga i Dagens Industri. Och som om inte det vore nog är restaurangen sedan fem år tillbaka med på listan "The World's 50 Best Restaurants".

- Vi har haft många fantastiska år här ute på ön, men känner nu att det börjar bli dags att gå vidare och göra något nytt, säger Agneta Green. Vi har därför beslutat att nästa sommar får bli den stora finalen för oss härute.


Agneta Green och Magnus Ek

- Ingenting är ännu klart, men vi tittar nu på andra alternativ, säger Magnus Ek. Att driva säsongskrog på en så pass otillgänglig plats som Oaxen har både sina fördelar och nackdelar. Efter så lång tid härute känns det onekligen lockande med ett mer centralt läge.

Magnus Ek är en av Sveriges mest inflytelserika kockar. Hans säregna, innovativa kök, till stor del baserat på lokala råvaror, har även rönt stor internationell uppmärksamhet. Tillsammans med Agneta Green, som ansvarar för vinlistan och matsalsarbetet på Oaxen, har han genom åren utvecklat Oaxen Krog till en restaurang i det absoluta toppskiktet i världen.


Oaxen Krog (klicka för förstoring)

- Det är klart att vi är stolta över vad vi har åstadkommit, säger Magnus Ek. Det är också min och Agnetas förhoppning att någon annan nu ska ta över stafettpinnen och driva krogen vidare. Men först ska vi bjuda våra gäster på en riktigt fantastisk säsong nästa sommar.

Oaxen Krog har öppet för lunch lördagar och middag tisdag-söndag fram till den 31 augusti, därefter öppet för middag onsdag-söndag fram till 1 oktober. Julbord serveras 26 november-19 december. Sommarsäsongen 2011 kommer Oaxen Krog ha öppet 30 april-1 oktober.

Klicka här för mer information om Oaxen Krog.