Red Bull Air Race

OBS. INSTÄLLT! Läs mer här

Stockholm har i konkurrens med andra världsstäder valts ut som arena för en av deltävlingarna i Red Bull Air Race World Series, ett internationellt mästerskap i flygracing. Tävlingsserien är ett av världens största sportevenemang och varje tävling lockar hundratusentals åskådare. Den 5-6 juli hålls säsongens den fjärde, av tio, deltävlingar på Riddarfjärden i centrala Stockholm. Första veckan i juli kommer publikområden för tiotusentals åskådare att byggas upp längs kajerna vid Norr- och Söder Mälarstrand samt på Riddarholmen. På Bromma flygplats iordningställs en start- och landningsbana med tillhörande depåområde, där allmänheten får en möjlighet att komma nära såväl flygmaskiner som piloter.


I Red Bull Air Race World Series tävlar världens bästa piloter mot klockan i specialbyggda racingflygplan genom en utmanande slalombana. Flygningen görs på låg höjd i farter uppemot 400 km/tim där piloterna belastas med 10 G i svängarna. Förra säsongens tävlingar sågs av 4 miljoner åskådare på plats och följdes av 165 miljoner TV-tittare världen över.

Det här kommer nog bli riktigt häftigt, och jag rekommenderar alla att beställa en mailpåminnelse för detta (ni visste väl att man kan göra det?!).